Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Φέτος .... Ισλί



Ισλί (γεμιστά μελομακάρονα πολίτικα )
Υλικά:
6 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλ. φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
για την γέμιση:
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν και το σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που ξεκολάει απο τον γάντζο του μίξερ (ή απο τα χέρια μας αν παρασκευάσουμε την ζύμη χωρίς μίξερ).
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι, τη πλάθουμε και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση. Γεμίζουμε με το μείγμα των καρυδιών και ξαναπλάθομαι δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Παραδοσιακά, οι παλιές μαγείρισσες κεντούσαν την επιφάνεια με ένα τσιμπιδάκι. Μπορείτε να δώσετε παρόμοια εμφάνιση με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε τα ισλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό με το μέλι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξύλο της κανέλας για 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε τα χλιαρά ισλί στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να σιροπιαστούν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με τη σειρά στη πιατέλα.
Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.