Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Διαχρονική μου αγάπη!

Εχω γράψει .... έχω ξαναγράψει και δεν θα βαρεθώ να γράφω γιά τις παλιές μου αγάπες.

Αυτές, που ο χρόνος απέδειξε ότι είναι διαχρονικές.

Πρίν μερικούς μήνες είχα γράψει σχετικά στο άλλο μου blog και γιά εύκολη αναζήτηση παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο

http://www.lifebookmarks.net/2013/03/Kopaneli.html

Ομως σήμερα ανακάλυψα μερικά πολύ αναλυτικά βίντεο στο youtube τα οποία μπορεί να μην σας κάνουν ξεφτέρια στο ΚΟΠΑΝΕΛΙ όμως θα σας βοηθήσουν να μη το φοβάστε.  Δεν είναι, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, τόσο δύσκολο όσο αφήνει το όνομα να υποθέσετε ενώ παράλληλα οι δυνατότητές του και οι εφαρμογές του είναι άπειρες.

Γιά τους περίεργους λοιπόν αλλά και τους ενδιαφερόμενους παραθέτω 1-2 από τα βιντεάκια που ανακάλυψα

(μη σας τρομάξει η ξένη γλώσσα, καλίτερα κλείστε τον ήχο)

Ετσι λοιπόν κρεμάμε αρχικά τα εργαλεία μας.......


και έτσι γίνεται η πιό απλή πλέξη με τα κοπανέλια μας


Βέβαια αυτή είναι μόνο η αρχή αλλά ακόμα και γιά το πιό πολύπλοκο σχέδιο οι βασικές κινήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι αυτές .... στρίβουμε - σταυρώνουμε - στρίβουμε.....

Και η πρόοδος φυσικά απαιτεί δίπλα σας ένα έμπειρο τεχνήτη που θα διαθέτει και την χάρη της μεταδοτικότητας.  Με τη βοήθειά του και τη δική σας υπομονή μπορείτε να δημιουργήσετε αριστουργήματα.

Μικρό δείγμα ......





κι αυτά είναι μόνο ένα ελαχιστότατο δείγμα.  Αυτή η τεχνική συναντάται σε πολλές πολλές χώρες.  Εγώ έχω μπερδευτεί λίγο με την αρχική προέλευση της τεχνικής αφού σε κάθε χώρα έχει αναπτυχθεί κάπως διαφορετικά.

Αν ότι είδατε λοιπόν, σας μάγεψε κι αν ο δρόμος σας περνάει απ' το κέντρο της Αθήνας τότε είναι πολύ πολύ εύκολο να κατακτήσετε την μαγική αυτή τεχνική.

Στο κέντρο της Αθήνας, στη Δραγατσανίου βρίσκεται ο Σύλλογος "Χριστίνα" που ιδρύθηκε πριν αρκετά χρόνια από την αγάπη και την επιμονή της αγαπημένης μου δασκάλας κυρίας Χριστίνας Κουκουλάρη.   Με τις πρώτες δροσούλες του φθινοπώρου ο Σύλλογος θα σας περιμένει και πάλι στη φιλόξενη αγκαλιά του.

Ολες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε βρίσκονται στην ιστοσελίδα που θα σας οδηγήσει ο σύνδεσμος αν πατήσετε στο παρακάτω λεύκωμα

http://www.kopaneli.gr/index.php?p=mathimata-dantelas

Και ακόμα σας έχω ένα-δύο βιντεάκια πολύ φρέσκα που δείχνουν την φιλική ατμόσφαιρα μέσα στο σύλλογο



Σε όποιον λοιπόν αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτή την ξεχωριστή τεχνική εύχομαι όμορφες εμπειρίες και μεγάλη επιτυχία!!!

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, περιμένω από Σεπτέμβρη να δω τα πρώτα σου βήματα στο χώρο!

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε για τέχνη...Οπως τέχνη είναι και η δική σου διάθεση και προσπάθεια να διασώσεις αυτή την τέχνη...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H σοβαρή προσπάθεια γίνεται από άλλους ανθρώπους όπως η δασκάλα μου η κυρία Χριστίνα. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω γιατί αγαπώ την παράδοση και λυπάμαι όταν ομορφες τεχνικές σβύνουν.

      Διαγραφή
  3. Αυτήν η τέχνη πάντα με μάγευε φιλενάδα..και αυτά ειναι πραγματικά...αριστουργήματα..κρίμα που η τέχνη αυτή χανεται σιγα σιγα...οταν θελει κανείς να μαθει...νομίζω θα τα καταφέρει... οταμ δύγουν και οπι γυναικες οι παλιες που το ξερουν ελάχιστες θα ειναι εκεινες που θα το συνεχίσπουν... ευτυχώς που υπάρχει τωρα το ιντερνετ και θα σωθούν πολλα πραγματα ..εστω και σαν αρχεία... φιλακια πολλα Τζιντζερουλα μου... υ.γ. Τι ωραία που μπορώ και σχολιάζω εδώ!!!! στο άλλο σου μπλοκ δυσκοΛευωμαι..χι.χιχ. το σπίρτο.....ΧΙ.ΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ εκεί που είσαι τις έχεις κοντά σου τις τεχνίτρες γιατί δεν μαθαίνεις?

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικά!
    Μαιρούλα μου χαίρομαι πολύ που τιμάς και διαδίδεις ό,τι πανέμορφο και παραδοσιακό!

    Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που θα ήθελα πάντα να κάνω αλλά ποτέ δεν κατάφερα είναι να διδάσκω όσα ξέρω γύρω από χειροτεχνίες. Δεν έτυχε αν και διαθέτω και αρκετές γνώσεις και αρκετή υπομονή. Η παράδοση κρατάει της ισορροπίες μέσα μας σε αυτές τις αυτοματοποιημένες εποχές. Το ξέρω γιατί ετσι εξισορροπώ κι εγώ.

      Διαγραφή
  5. Για όοοοοοολα αυτά, ένα καρδουλένιο βραβειάκι πρέπει να απονεμηθεί κι εδώ!

    Φιλάκια στα μαγουλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαιρούλα μου, τιμή γιά ένα τόσο νέο blog. Πρέπει να το κοιτάξω κι απ΄το σπίτι γιατί από εδώ δεν βλέπω το βραβειάκι στο blog σου γιά να το ... τσιμπίσω. Εχει και προυποθέσεις? Δηλαδή πρέπει να απαντήσω κι εγώ στα ερωτήματα? Ευχαριστώ πολύ πολύ και σου στέλνω πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή

Τα προσβλητικα σχολια θα σβηνονται αμεσα 😉