(δική μου φωτογραφία)
Βρήκα την συνταγή χαζεύοντας μέσα στο instagram και είπα να την δοκιμάσω.
Αφού λοιπόν πέτυχε και αξιολόγησα την νοστιμιά και την υφή σκέφτηκα να τής κανω και μια ανάρτηση γιατί ομολογουμένως το αξίζει !
Πήρα λοιπον τη φλούδα τού καρπουζιού που απολαύσαμε. Ηταν περίπου ένα εκ. λευκή σάρκα κι μισό εκ. κόκκινη. Την καθάρισα απ'την εξωτερική σκληρή φλούδα. Και την έκοψα σε κυβάκια του 1εκ.
Έβαλα τα κυβάκια σε κατσαρόλα και πρόσθεσα περίπου 100γρ. φρουκτόζη γιά κάθε 200γρ. φρούτου. Επιπλέον πρόσθεσα το ξύσμα και τον χυμό ενός ακέρωτου λεμονιού !
Και άφησα την κατσαρόλα σκεπασμένη και σβηστό το μάτι τής κουζίνας για μισή ώρα !
Μετά άναψα το μάτι στην ανώτερη σκάλα και μόλις άρχισε να βραζει κατέβασα 2 σκάλες την θερμοκρασία.
Χωρίς καπάκι αφησα το φρούτο να βράσει για μισή ώρα .
Μετά τράβηξα την κατσαρόλα απ' το μάτι και με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησα το περιεχόμενο της.
Την έσπρωξα πάλι πίσω στο μάτι και συνέχισα το βράσιμο για άλλη μισή ώρα σε λίγο χαμηλότερη ένταση, ανακατεύοντας πότε πότε για να μην πιάσει .
(δική μου φωτογραφία)
Εδώ σας έχω το βιντεακι από το οποίο αντέγραψα την συνταγή.
Καθώς και τον σύνδεσμο στο instagram 😉
Το αποτελεσμα είναι νοστιμότατο .
Την συσκεύασα σε μικρά βαζάκια γιατί είμαστε μικρή οικογένεια και δεν κάνουμε μεγάλη κατανάλωση .
Ετοιμη!
Σκοπεύω να φτιάξω μερικά ακόμα και μάλιστα κάποιο βαζάκι από αυτά θα ταξιδέψει για Γερμανία (δωράκι σε φίλη μας που θα έλθει στον τόπο μας για σύντομες διακοπές τις επόμενες μέρες).
Σημ.
(οι φωτογραφίες είναι στοπ-καρέ απ το βιντεάκι τής Ιταλίδας που ανέβασε την συνταγή στο instagram, εκτός από αυτές πού έχουν υποσημείωση ότι είναι δικές μου 😉)
Πολύ καλή ιδέα! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για την επισκεψη Ανωνυμε φιλε/η μου!
ΔιαγραφήΩωωω χάθηκα φιλενάδα πάρε με αν θέλεις...έχουμε πολλά να πούμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω την μαρμελάδα μου αρέσει το καρπούζι τώρα που έχει ακόμα...
Να περνάτε όμορφα τα δυο σας φιλιααα!!😍