Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Ομορφες και γρηγορες μπαμπολινες



Αναρτηση αφιερωμενη στην φιλη μου Σμαραγδενια που αντιστεκεται σθεναρα σε οποιαδηποτε σχεση με το facebook




 πηγη - Natali Doma (youtube) : >https://www.youtube.com/watch?v=gqnluJilgss<

✓ Blog: http://natalidomadiy.blogspot.ru
✓ ВКонтакте: http://vk.com/publicnatalidoma
✓ Facebook: https://www.facebook.com/natalidoma
✓ Одноклассники: http://www.odnoklassniki.ru/group/522...
✓ Pintrest: https://www.pinterest.com/natalidoma

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Αυγουστο-Κυριακάτικες ... φωλιές !


Υλικά : τορτίγια καλαμποκιού, αυγό, μπέικον, τριμένο τυρί 


Δημιουργία : η τορτίγια κομμένη στα τεσσερα και φορμα μικρών κέικς ή μεγάλων μάφινς


στρώνουμε πρώτα το μπέικον μετά το μισό τριμμένο τυρί, 
τέλος το αυγό



πάνω απ’το αυγό πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και προσθέτουμε 1, 2 κομματάκια λιαστής ντομάτας.  Πασπαλίζουμε με λίγο ζατάρ*. Και γρήγορα στο φούρνο, στους 200 για λίγα λεπτα, μέχρι να δούμε το τυρί να λυώνει γιά μας








Καλή όρεξη!!!!!   Και καλή Κυριακή!


*Μείγμα μπαχαρικών Zaatar Αραβικό ( Zaatar spice seasoning )
Το μείγμα  Za’atar πήρε ίσως την ονομασία του από την αραβική λέξη za’atar που κατά μία εκδοχή είναι η πηγή για την λατινική ονομασία Satureja Thymbra ( είδος θυμαριού). Περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, ενίοτε και σουμάκ και χρησιμοποιείται στο Ιράκ και στις Αραβικές χώρες. Με το εν λόγω μείγμα γαρνίρεται η αραβική πίττα, το ψωμί ενώ χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και στο κρέας. Λόγω των συστατικών του, το Za’atar θεωρείται υγιεινό, δυναμωτικό και ενισχυτικό του νου, γι αυτό ενθαρρύνεται η κατανάλωσή του και από τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.