Υλικά : τορτίγια καλαμποκιού, αυγό, μπέικον, τριμένο τυρί
Δημιουργία : η τορτίγια κομμένη στα τεσσερα και φορμα μικρών κέικς ή μεγάλων μάφινς
στρώνουμε πρώτα το μπέικον μετά το μισό τριμμένο τυρί,
τέλος το αυγό
πάνω απ’το αυγό πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και προσθέτουμε 1, 2 κομματάκια λιαστής ντομάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο ζατάρ*. Και γρήγορα στο φούρνο, στους 200 για λίγα λεπτα, μέχρι να δούμε το τυρί να λυώνει γιά μας
Καλή όρεξη!!!!! Και καλή Κυριακή!
*
Μείγμα μπαχαρικών Zaatar Αραβικό ( Zaatar spice seasoning )
Το μείγμα Za’atar πήρε ίσως την ονομασία του από την αραβική λέξη za’atar που κατά μία εκδοχή είναι η πηγή για την λατινική ονομασία Satureja Thymbra ( είδος θυμαριού). Περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, ενίοτε και σουμάκ και χρησιμοποιείται στο Ιράκ και στις Αραβικές χώρες. Με το εν λόγω μείγμα γαρνίρεται η αραβική πίττα, το ψωμί ενώ χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και στο κρέας. Λόγω των συστατικών του, το Za’atar θεωρείται υγιεινό, δυναμωτικό και ενισχυτικό του νου, γι αυτό ενθαρρύνεται η κατανάλωσή του και από τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα προσβλητικα σχολια θα σβηνονται αμεσα 😉