Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αυγουστο-Κυριακάτικες ... φωλιές !


Υλικά : τορτίγια καλαμποκιού, αυγό, μπέικον, τριμένο τυρί 


Δημιουργία : η τορτίγια κομμένη στα τεσσερα και φορμα μικρών κέικς ή μεγάλων μάφινς


στρώνουμε πρώτα το μπέικον μετά το μισό τριμμένο τυρί, 
τέλος το αυγό



πάνω απ’το αυγό πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και προσθέτουμε 1, 2 κομματάκια λιαστής ντομάτας.  Πασπαλίζουμε με λίγο ζατάρ*. Και γρήγορα στο φούρνο, στους 200 για λίγα λεπτα, μέχρι να δούμε το τυρί να λυώνει γιά μας








Καλή όρεξη!!!!!   Και καλή Κυριακή!


*Μείγμα μπαχαρικών Zaatar Αραβικό ( Zaatar spice seasoning )
Το μείγμα  Za’atar πήρε ίσως την ονομασία του από την αραβική λέξη za’atar που κατά μία εκδοχή είναι η πηγή για την λατινική ονομασία Satureja Thymbra ( είδος θυμαριού). Περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, ενίοτε και σουμάκ και χρησιμοποιείται στο Ιράκ και στις Αραβικές χώρες. Με το εν λόγω μείγμα γαρνίρεται η αραβική πίττα, το ψωμί ενώ χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και στο κρέας. Λόγω των συστατικών του, το Za’atar θεωρείται υγιεινό, δυναμωτικό και ενισχυτικό του νου, γι αυτό ενθαρρύνεται η κατανάλωσή του και από τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα προσβλητικα σχολια θα σβηνονται αμεσα 😉