Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δέστο και Πλέξτο με τον κόμβο της Φρανκφούρτης

Αφού πρώτα υπενθυμίσω τα παιχνιδάκια που θα ετοιμάσουμε μέσα στους επόμενους μήνες και εγκαίρως γιά να προλάβουμε να τα χαρίσουμε στα παιδάκια του Χωριού ΣΟΣ της Β. Ελλάδας ....


Λεπτομέρειες εδώ > http://diaheiros.blogspot.com/2013/07/driftwoods.html
κι εδώ > http://ginger-in-crafts.blogspot.gr/2013/07/PaixnidiaSOS.html

.......να έλθω στο σημερινό μας θέμα που αφορά ένα τρυκ πολύ πολύ χρήσιμο.

Κάτι που σίγουρα δοκιμάσαμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συχνά αρκετές από εμάς.

Να ενώσουμε τα ... άκρα.  Μας τελείωσε το νήμα και αρχίζουμε νέο κουβάρι.  Πλέκουμε κάτι δίχρωμο και αλλάζουμε χρώμα.  Αλλά η ένωση και γερή να είναι και να μη φαίνεται.

Λοιπόν φανταστείτε κάτι!  Οι Γερμανοί δεν είναι τελικά και τόσο άχρηστοι.  Εχουν εφεύρει έναν κόμπο που τον ονομάζουν Κόμβος της Φρανκφούρτης.  Καμμιά σχέση με τα λουκάνικα.

Βρήκα λοιπόν βιντεάκι γιά τον κόμβο αυτό.  Αφαίρεσα τα πολλά προκαταρκτικά και αντικατέστησα τη γλώσσα με απαλή μουσικούλα και ιδού το αποτέλεσμα.



Το βίντεο αυτό ανήκει στην ιστοσελίδα που το όνομά της αναγράφεται πάνω πάνω στο βίντεο. Ελπίζω η ιδιοκτήτριά του να μη μας μαλώσει.

Ελπίζω κάποιες να μη γνωρίζατε ήδη αυτή τη μέθοδο κι έτσι να σας φανεί χρήσιμη.

Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι μας, και να θυμώμαστε τα ρολόγια και τα παιχνίδια που πρέπει να ετοιμάσουμε.

Τις επόμενες ημέρες θα φτιάξω banner γιά την προσφορά μας σε χωριό ΣΟΣ της Β. Ελλάδας και θα το βάλω εδώ δεξιά στην διπλανή στήλη γιά όποια θα ήθελε να το προσθέσει στο blog της ώστε να ενημερώσουμε και να καλέσουμε όσο περισσότερους παιχνιδο-δημιουργούς στην παρέα μας.

2 σχόλια:

  1. Πολύ εδιαφερουσα μεθοδος για κόμπους...θα την δοκιμασω..Τζιντερούλα μου...οσο και να τα ξερεις όλο κια κατι μαθαίνεις αν έχεις φιλεναδα που σε ενημερώνει για όλα..χι.χιχ.. περιμένουμε το μπάνερ ...να το βαλουμε.... να διαδώσουμε το νέο και σε αλλους μπλοκερίστας... φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα προσβλητικα σχολια θα σβηνονται αμεσα 😉